Äijämäisiä juttuja

Alle 50 euron joululahjat miehelle

Niille, joiden joululahjat eivät jo löydy pukinsäkistä listasin muutaman lahjaidean, jotka saa hankittua viidelläkymmenellä eurolla. Listasta löytyy yli 20 eri ehdotusta.

Kaikille sopivat:

  • Partashampoo, partaöljy tai -palsami ja hiusvaha. Löytyykö ystäväpiirissäsi ihmisiä, jotka kyllä välillä kasvattavat partaa, mutta ennemmin tai myöhemmin ajavat sen aina pois sanoen, että kutittaa liikaa tai parta tuntuu karhealta? Tähän auttavat edellä mainitut partatuotteet ja tuleepa parrasta samalla paremman näköinenkin. On sitten mukavaa kun parta pysyy pehmeänä ja puhtaana.

  • Gant-pyyhkeestä ja suklaasta tulee pehmeän ja kovan lahjan kombopaketti. Suklaata monet antavat ja saavat jouluna, antajan kontolle jää päätös siitä panostaako laatuun vai määrään.
  • Vuorittomat tai vuorilliset nahkahanskat. Paljon puhelinta räpläävä toki osaa arvostaa kosketusnäyttöhanskoja. Kosketusnäyttönahkahanskat esim. Mukaman verkkokaupasta toki ovat yli 50euron hintaluokassa.
  • Yksinkertainen villahuivi. Vaihtoehtoisesti jos kaveri pukeutuu aina yksivärisiin ja muutenkin tummiin niin huivilla voi lisätä väriä.

 

Juoksijalle juoksupipo ja ohuet napakat sormikkaat. Kovimmat kaverit (minäkin joskus), jatkavat juoksuharrastusta talven keleillä. Freesi juoksupipo tai muut juoksuun suunnitellut varusteet kirjaimellisesti lämmittävät lahjoina. Juoksuvaatteet usein erikoistuvat kosteudensiirtävyyteen

Saliurheilijalle paremmat kuulokkeet tai shakeri ja treenivihko. Markkinoilta löytyy myös erilaisia niskalla pysyviä avoimia kuulokkeita urheilua varten, jos perinteiset nappikuulokkeet eivät miellytä.

Tietokonepelaajalle pelihiiri tai -näppäimistö. Myös peliverkkokauppojen digitaaliset lahjakortit ovat hyvä valinta pelaajalle esim. Steam-lahjakortti.

Kelloharrastajalle rannekkeenvaihto on mukava joululahja.

Sisäpelaajalle urheilushortsit ja hikipanta tai -ranneke. Sisäpeleissä tulee kova hiki ja silmille valuessaan hiki haittaa näkökenttää, joskus jopa niin pahasti että tosi helppo pallon pelastus muuttuukin vastustajan pisteeksi.

Kotikokille keittiöveitsi tai teroituspuikko. 4-6kpl pihviveitsisetti toimii hyvin, jos sitä ei löydy nykyisestä valikoimasta. Unohdetaan sitruspuristimet ja muu pieni rihkama. Nuorimmilta saattaa puuttua kinkunleikkaustarvikkeet, mitkä näin joulun alla tulevat tarpeeseen.

Viinin- tai oluenystävälle juuri hänen suosikkijuomatyyliinsä sopiva lasi. Monikäyttöisin lienee suosittu jalallinen tulppaanilasi, joka säilyttää vaahtokukan pitkään. Jos lahjansaajalla on jokin tietty suosikkiolutmerkki, on panimoilla useasti nimikoituja olutlaseja juuri tietylle oluelle. Olutlasityypeistä lisää Beeradvocaten lasioppaassa. Myös liput tuleviin olut-tapahtumiin ovat kuumaa kamaa. Maaliskuussa pidetään Food&Wine festivaalien seuraaja Turku Craft Beer Festival 2018, jonka liput tulevat juuri myyntiin.

 

Jos keksitte lisää ideoita, pistäkäähän kommenttikenttään. Muut joululahjapostaukset löytyvät tuttuun tapaan joululahjavinkit-osiosta.