Äijämäisiä juttuja

Näitä Wayfarer-mallisia aurinkolaseja et saa mistään

Tilasin tutulta puutyöartesaanilta käsityönä uudet Wayfarer-aurinkolasit. Tilatessa sain esittää toivomukset tummasta tai vaaleasta puukehyksestä. Totesin, että tummat sopivat paremmin vaaleisiin kasvoihin, joten ne olisivat luonteva vaihtoehto. Materiaaliksi artesaani Rinnola valitsi mahongin ja yksityiskohtiin koivun. Sen tarkempia taktisia mittoja ottamatta Rinnola toimitti minulle sopivan kokoiset aurinkolasit, jotka eivät ole vain hyvän näköiset, myös perkeleen laadukkaat. Lasit ovat melko massiiviset, joten pienempään kovaan koteloon ne eivät mahdu. Tinkimätön työn jälki varmistaa kuitenkin sen, että lasit pysyvät kunnossa miten päin vain. Linssien suojauksen takia pehmeä pussi on tyylikäs vaihtoehto ja kulkee myös helposti mukana.

Finnish Handmade Wooden Wayfarer type sunglasses
Pintakäsittelynä näissä aurinkolaseissa on vahaus. Puisia kehyksiä voi halutessaan öljytä tai vahata, jotta ne pysyvät priimakunnossa.

Siniset UV-linssit

Linsseiksi valikoitui siniset peililinssit, joiden läpi katsottuna maailma näyttää kirkkaan yksityiskohtaiselta. Näitä käyttää mielellään myös hämärässä ja ajaessa ne pääsevät oikeuksiinsa. Sinisen linssin takia vihreän sävyt haalistuvat, joten yllätyin, kun otin lasit pois päästä pidemmän käytön jälkeen ja kaikki näytti niin vehreältä ja eloisalta. Don’t get me wrong: nämä lasit päässä maailma näkyy terävästi ja aurinko ei pääse häikäisemään. Polarisoinnin ansiosta heijastukset vähenevät, esim. ikkunalaseista näkee läpi ihan eri tavalla.

Wooden Wayfarer Sunglasses reflection
Nämä polarisoidut linssit tarjoavat 100% UV400-suojan.

Wayfarer-puukehykset

Muovikehyksiin verrattuna puu on elävämpää, tämäkin kappale sai Rinnolan toimesta pintaansa vahakerroksen. Pinnasta huolehtivana ajattelin myöhemmin, kun lasit ovat saaneet osakseen kulutusta, vielä öljytä tai vahata pinnan. Kuumana kesäpäivänä otsan hikoillessa nenäosa hieman tummuu, myös naiset huomaavat, että meikkivoide saattaa tarttua reunoihin.

Lopputulos oli niin näyttävä, että nämä aurinkolasit eivät ehtineet omalla nenälläni kauan istua, kun ne siirtyivät pysyvästi tyttöystäväni hellään huomaan. Pitänee tilata näitä lisää. Tällä hetkellä näyttää siltä, että vastaavia aurinkolaseja halajava joutuu odottamaan pitkän tovin, tilaa artesaanin aikataulussa ei ole näkyvissä.

Wooden Wayfarer Sunglasses

Tumma mahonki ympäröi vaaleaa koivuyksityiskohtaa.

Jos sinulla on mahdollisuus tilata käsityöläiseltä jotain, niin suosittelen tarttumaan tilaisuuteen. Laatu on usein kiistämätön ja molemmille osapuolille jää hyvä mieli, sinäkin pääset tukemaan suomalaista työllisyyttä.

Tyytyväinen bloggari elokuun lämmössä