Äijämäisiä juttuja

Teaser: how-to solmiosolmut

Tulossa: miten teen solmiosolmun ja mätsään solmion vaatteisiin.

Pian tulossa ohjeet: miten valita solmio, solmiosolmun tekeminen ja solmion mätsääminen muuhun asustukseen. Vinkkejä kuten millainen on onnistunut solmu eli mikä saa solmion näyttämään hyvältä ja taskuliinan valinta solmiolle tai rusetille. Päivitys: katso postauksen lopusta linkki solmuohjeisiin.

Full WIndsor solmiosolmu
Full windsor on komean massiivinen solmu, joka kuitenkin sopii moneen tilanteeseen. Windsor-solmua tehdessä on tärkeä pitää käsi rentona ja tehdä solmu löyhästi. Solmiota pystyy kiristämään jälkikäteen. Halutessasi solmionkiristysvaiheessa saat tehtyä myös ‘dimplen’, pienen kuopan joka korostaa solmiota rikkoen sen tasaisuuden. Dimple sopii varsinkin tasavärisiin solmioihin.
Eldredge solmiosolmu
Eldredge solmiosolmu on varsin eksentrinen solmu, jota tulee käyttää varoen. Kuriositeettina, solmion kapeampi pää jää kauluksen taakse piiloon, eikä vapaaksi roikkumaan paksun pään taakse, kuten monissa muissa solmuissa. Kuvassa syvään uurrettu dimple, on helppo saada aikaiseksi Eldredge solmun terävyyden ansiosta. Eldredge solmu sopii pidempiä kauluksien kanssa ja paremmin mattapintaisille solmioille, kuten tweedille.
Trinity solmiosolmu
Trinitysolmu on toinen erikoinen solmu, sen symmetrisyys on helppo silmälle ja jykevyys korostaa kantajansa rintaa. Tämäkin solmu vetää varmasti katseet puoleensa, käytä siis tilaisuuksissa joissa et halua sulautua massaan.

Klikkaa seuraavaksi lyhyet ohjeet: Miesblogin solmimisohjeet Windsorille ja Four-in-handille