Äijämäisiä juttuja

Mitä lahjaksi miehelle jolla on kaikkea

Kolme joululahjavinkkiä miehelle jolla on jo kaikkea

Miehelle, jolla on kaikkea, on vaikea hankkia sopivaa lahjaa. Vaikka hän harrastaisi jotain, niin hän on luultavasti jo hankkinut kaikki harrastukseensa tarvittavat ja tietää niistä enemmän kuin lajiin paneutumaton. Luultavasti hän kuitenkin panostaa jo laatuun ja osaa antaa arvoa pienille erille, käsityön leimalle ja varsinkin uusille kokemuksille. Tähän inspiraatioon perustuen suunnittelin kolme lahjaideaa miehelle, jolla luulisi olevan kaikkea.

1- Viskilasisetti kaiverruksella hyvälle ystävälle

Paksupohjaisiin viskilaseihin pystyy kaiverruttamaan lahjansaajan nimen tai lyhyen mietelauseen kello- ja kultasepänliikkeissä. Mieti haluatko tekstin olevan luettavissa lasin läpi katsoessa, tällöin teksti tulee kirjoittaa takaperin. Suosi selkeää kirjasintyyppiä ilman koukeroita, ellet kaiverruta vain nimikirjaimia. Blended-viskeistä ja tunnelmasta nauttivalle hanki tyylikkäät tumbler-lasit. Pelkistetyt tumblerit sopivat arkeen, koristeleikatut kristalliset ovat heti huomattavasti juhlallisempia. Näitä voi omistaa useammat.

Blended-viskeille

Single malt -viskien ystävälle sopivat aromilasit, esim Glencairnin single malt -lasi Alkosta, tai Riedelin Vinum single malt -lasi. Näistä kaiverrettavaksi sopii Glencairnin malli. Joistain sniftereistä on saatavilla myös kannelliset versiot, jolloin aromit pysyvät mahdollisimman tarkasti lasissa.

Single Malt -viskeille

Viskeissä tärkeintä on laatu ja tunnelmasta saatu nautinto. Panosta siis mieluummin yhteen juuri sellaiseen lasiin, johon vastaanottaja varmasti tykästyy. Kokonaisuuden saat kruunattua samaan sarjaan kuuluvalla, tai muuten tyylikäällä karahvilla. Unohda kovamuoviset eurokarahvit ja tähtää tyylikkääseen lasiseen. Yksinkertaiset lasiuurteet ovat tyylikkäimmät, prameammalle lahjansaajalle voi ostaa koristellumman version.

Jos rahasta ei ole kiinni, niin voit suunnitella lasi/karahvisetin lisäksi pakettiin sopivaa viskiä. Blendedeistä Johnny Walker Double Black on mielenkiintoinen vaihtoehto, Single Maltien puolella suomen yleisimpiä lienevät hedelmäisen kepeä Glenfiddich-sarja sekä täyteläisen savuinen Laphroaig. Mielenkiintoisia etsivä ilahtuu japanilaisesta Nikka Whiskystä. Viskin ystävänä olisin itse iloinen mistä tahansa yksittäisestä lasista, karahvista tai elämänvedestä sekä niiden kombinaatioista, kunhan blended-viskiä tarjoaa blended-lasista ja single maltit singlestä.

2- Parranajo ja kasvohoito läheiselle

Mies, jolla on kaikkea, haluaa näyttää hyvältä. Hyvän olon saa ammattilaisen käsissä talon partahoidoissa tai amerikkalaisella parranajolla. Liikkeestä riippuen parranhoidon yhteydessä voi leikkauttaa myös hiukset kuntoon ja nauttia parturin tarjoamia virvokkeita. Pohjalaisinkin mies saattaa jupisten alistua kohtaloonsa, kun saa lämmitetyt pyyhkeet kasvoilleen ja kokee tarkasti ajavan parranajon veitsellä. Saattaapi jopa nauttia olostaan. Turussa Parta ja Palmikko -liikkeen Mikaela tarjoaa Talon Partahoidon, jossa mies saa oikeasti hyvän parranajon saksilla, niin että partakarvat jäävät hyvään kuntoon. Mikaela viimeistelee reunat huolellisesti veitsellä ja tarjoaa kasvojen hieronnan pakettiin mukaan. Kasvojen puhdistuksen, hieronnan ja parranajon jälkeen mies on niin rento, että sen itsensä lisäksi ei voisi muuta toivoa, kuin että maha olisi täynnä. Jos toimitat ukkosi Parta ja Palmikon partahoitoon, reilun tunnin aikana ehdit itse ostostelemaan Kävelykadulla.

Partojen Yö Parta ja Palmikko Mikaela
Syyskuun Partojen Yö Mikaelan Parta ja Palmikko -liikkeessä, jossa kunnon lohkaisu tuotoista lähetettiin miehiä koskettavaan eturauhassyövän tutkimukseen ja hoitoon.

3- Nahkanilkkurit ja kengänhoitopaketti

Paketista kengänhoitotarvikkeiden kanssa avatut nahkanilkkurit ilahduttavat varmasti. Kenkiä pääsee hoitamaan sitten siinä samassa ja ensimmäiset kävelyt voi ottaa jo samana iltana uudenkiiltävillä ja hoidetuilla nilkkureilla. Toisessa postauksessani sain Saint Vacantilta Ohjeet nahkakenkien hoitoon.

Gantin ja Riekerin jalkineet ovat ajattomia Chelsea-mallisia saappaista Riekerin Ron on kumipohjainen ja huopavuorillinen chelsea-saapas. Clarksin vedenpitävä sekoitekenkä, jonka päällinen on nahkaa. Pomarin nilkkuri on leveälestisempi ja goretex-kalvollinen. Hommaa lähimmältä suutarilta kenkien lisäksi kenkäharja, väritön tai nahkan värinen kenkälankki ja huoparätti tai vastaava liina. Mokka- ja nupukkikenkiin kannattaa kysyä erityistä karkeampaa harjaa. Herrainpukimolta löytyy Boot Black Spritzer -kengänhoitosarja nätissä metallipurkissa.

Pitäkää silmä kovana, sillä uusia joululahjavinkkejä on tiedossa tasaiseen tahtiin joulun lähestyessä. Tulossa on ainakin alle 50 euron joululahjat, joululahjavinkit isälle ja kaikille sopivat joululahjakortit. Lahjavinkit päivittyvät miesblogin joululahjavinkit-osioon.

Lue seuraavaksi: