Äijämäisiä juttuja

LR Aloe Via tuotteet testissä – Ärsyttämätön parranajo

Miesblogi sai testaukseen LR:n Aloe Via ihonhoitosetit. LR Health and Beauty on toiminut 32 vuotta alalla ja tuotteet ovat saksalaisia, ykköasrtikkeleina LR:llä ovat selkeästi kaikki Aloe Vera -hoitotuotteet. Tuotteita silmäiltyäni on selvää että nyt on kyse huipputuotteista, näistä löytyy oikeasti sitä mainostettua aloeta. Deodorantin 15% aloepitoisuuden jälkeen, kaikissa on vähintään 30%, ihorasvasta ja balsamista löytyy hulppeat 50%. Aloen terveellisyyttä on hehkutettu vitamiiniensa, kosteusvaikutuksensa ja antibakteerisuutensa takia, joten näistä on mukava löytää kunnon annos ehtaa kamaa.

Tilattaessa paketti saapuu varastolta kymmenen päivän sisällä suoraan lähipostiin. Alle kuuden euron postimaksu ei myöskään päätä huimaa, varsinkaan kun tuotteita saa samalla postimaksulla niin paljon kuin haluaa. Paketin saavuttua verkkokaupasta tulee vielä tekstari- ja sähköposti-ilmoitus. Pistin testaukseen Aloe Via Deodorantin sekä Aloe Vera hoitosetit 1 ja 2. Toisessa on kasvorasvan ja after shaven lisäksi partavaahto ja toisessa geeli, muuten paketit ovat samat.

Ärsyttämätön parranajo

Aloe Veran on esitetty lieventävän kutinaa parranajon jälkeen. Pistin tämän testaukseen, kaulani iho herkistyy yleensä vastakarvaan ajettaessa, vaikka käytössäni on laadukas partakone ja -suti. Safety Razorini soveltuu oikeilla partaterillä pelkkään vesiajoon, toki miellyttävämmän parranajon saa tietenkin partavaahdon sutimisella ja hoitohetkeen uppoutumalla.

Parranajovälineet partasuti partaterä
Omat parranajovälineeni

Oikeaoppinen parranajo on miellyttävä kokemus, josta iho kiittää. Alettuani kasvattaa partaa useampi kuukausi takaperin, olen jättänyt parranajon vähemmälle. Nyt siistin vain posket ja kaulan. Edelleen teen ajon kuitenkin aina pitkän kaavan kautta, sekoitan partavaahdon kulhossa, levitän ajettavalle alueelle pehmeällä partasudilla ja ajan safety razorilla, yksiteräisellä partaveitsellä. Jos haluan hifistellä, niin käyn ensin lämpimässä suihkussa, jotta ihohuokoset avautuvat ja taputtelen kasvot kostealla pyyhkeellä ennen ajoa. Parranajon viimeistelen viileällä vedellä ja jollain kasvorasvalla tai after shavella.

LR Aloe Via parranajotuotteet
LR:n Aloe Via Shaving Gel ja Shaving Foam rinnakkain.

LR Aloe Via hoitosetti

Partavaahto on vaihtoehto niille, jotka haluavat heti täyteläistä vaahtoa kädestä levitettäviksi ja osaavat annostella oikean määrän vaahtoa alusta asti. Vaahtoa tulee suuttimesta leveänä kermavaahtomaisena vanana. Tuoksussa on parfyymimäistä hienostuneisuutta. Kaulan ja poskien sheivauksen jälkeen iholle jäi raikas tunne, jos ihosi on helposti rasvoittuvaa, pelkkä pesu ja vaahdolla ajelu saattaa riittää.

Partageelin painepakkauksesta geeliä tuli ensimmäisellä kerralla sen verran kovalla paineella, että geeli vaahtoutui jo kädessä. Partageeli oli kädessä vielä heterogeenista, Aloe Veraa oli nähtävissä vaahdon joukossa. Koostumus vaikutti hedelmärahkalta. Sekoitin geelin tilkkaan vettä ja vaahdotin partasudilla pienessä kupissa. Geeli levittyi sudilla hyvin.

Yleistuntuma oli laadukas ja iho jäi kosteaksi ajon jälkeen. Kokonaisuuden viimeistelemiseksi levitin iholle vielä after shave -voidetta.

LR Aloe Via partageeli ja partavaahto
Partageeli vasemmalla ja vaahto oikealla.
LR Aloe Via After Shave balsami
Rauhoittava parranajobalsami sisältää aloe veraa.

Pieniin palovammoihin aloe veraa käyttäneenä osaan arvostaa, että myös after shavessa on aloe veraa, lopputuloksena iho jää mukavan kosteaksi parranajon jälkeen. Poskeni olin ajanut fiiliksellä ”tästä tulee hyvä”, kaulan alueen olin ajanut tyyliin ”noniin”. Jälkimmäisen seurauksena oli tietenkin se, että after shavea kaulaan levittäessäni kirpaisi, olin vetänyt kaulaani pienen naarmun. Tiesin, että tästä jäisi punainen pilkku muistoksi, kuten on monet kerrat aiemminkin käynyt. Levitin After Shavea -voidetta kauttaaltaan iholle ja kaulan iho oli illalla ja edelleen aamulla hyvässä kunnossa, ei jälkeäkään punaisista pilkuista. Soothing After Shave Balm todisti olevansa nimensä arvoinen, iho oli parranajon jälkeen täysin ennallaan. Toimii.

Aloe Via After Shave Balm imeytyi vikkelästi ja viilensi ihoa mukavasti. Joidenkin ihoa tuotteen sisältämä alkoholi saattaa kuivattaa, itse en muista milloin sheivauksen jälkeen olo olisi ollut näin freesi. Plussaa riittävästä pakkauskoosta, olen saanut pieniä testipakkauksia riittämään kuukausia, täysikokoinen after shave balm kestänee helposti vuoden loppuun.

LR Aloe Via Anti-Stress Face Cream
Anti-Stress kasvovoide tekee minkä lupaa; virkistää ja kosteuttaa ihoa.

Anti-Stress Face Cream -kasvorasva oli perinteisen ihorasvan tuntuinen, sopivan tiukkaa tavaraa. Koostumus sormissa on jämäkkä ja iholla imeytyy huolettomasti. Kasvorasvaa levittäessä mukava aromi alkaa tuoksua nenässä. Minulle ainakin tuli itsevarma olo.

Ihovoidetta päätin kokeilla tehokuurina, viikon ajan ensin pesin kasvoni joka aamu ja levitin päälle ihovoiteen. Parranajon tai kasvojen pesun jälkeen ihoni on yleensä kuivunut niin, etteivät mitkään rasvat ole auttaneet. Siinäkin tapauksessa, että rasvat olisivat kuivuutta ehkäisseet, seuraavana päivänä naamassa on komeillut finnejä. Anti-Stress Face Creamilla näin ei käynyt. Neljän päivän jälkeen huomasin, että iho tuntuu loistavalta. Toiselle viikolle päästessäni olin jo koukussa. Vaikka minulla olisi lentävä lähtö päivän tapaamisiin, tulen etsimään sen verran aikaa, että levitän kasvorasvan kasvoille ennen lähtöä. Tästä tulee tapa.

Aloe Via Deodorantti tulikokeessa

LR Aloe Via Protecting Deo Roll-On

Pistin Aloe Via Deodorantin heti tulikokeeseen. Olin jo aiemmin kuullut, että tämä dödö ei petä. Viikon reissu Rooman yli 30 celsiuksen lämpötiloihin ja elokuun ukkoskauden kosteuteen toimisi mainiona tulikokeena. Jo lentokentällä huomasin dödön hienouden: 50ml kokoisena deodorantti mahtui pienimpäänkin minigrippiin, pysyi sallituissa nestemäärärajoituksissa ja oli muutenkin helppo pitää mukana reissussa.

”EI PETÄ”

Tuoksu dödössä on miellyttävän fressi, ei kovin vivahteikas, mutta pitkäkestoinen. Roomaan päästyäni testimielessä kainaloa tuli nuuhkittua julkisesti varsin moneen otteeseen, pitihän olla perinpohjainen. Uskon että eleitäni arvostettiin muodikkaassa Roomassa. Yhtenä iltana päivälliselle lähtiessä laitoin dödä kainaloon toisen kerran päivässä, varmuuden vuoksi, muuten lomaillessa aamudödö kesti koko päivän ja seuraavaan aamusuihkuun asti. Deosta ei jäänyt jälkiä kainaloihin tai vaatteisiin, kuten joillain deodoranteilla on ollut tapana tehdä. Bonuksena kainalot pysyivät kuivina antiperspiranttisten aineosien avulla. Deodorantin ja muut Aloe Via -tuotteet pääset keräämään ostoskoriin LR verkkokaupasta.

Yhteistyöartikkeli. Tuotteet saatu LR Health & Beauty Systemsiltä. Arviot ovat bloggaajan mielipiteitä testatuista tuotteista.