Äijämäisiä juttuja

Hajusteettomat parranhoitotuotteet

Kasvatatpa sitten komeimpia kalapuikkoja, rajuinta skeggeä ikinä tai pidät koko kuontalon muutaman millin sängellä, oikeat tuotteet ja peliin sopivat rensselit ovat must have. Tämä siksi, ettei naama kutiaisi ja sänki harottaisi. Niin ja onhan se mukavaa kuulla, kun kadulla heitetään että ”komea parta”.
Mitä sitten, kun kaapista löytyy marketin 3-in-1 vartaloshampoohoitoaine, jasmiinilta tuoksuva partasaippua, metsäinen partaöljy, sitruksinen viiksivaha, miesmäinen hiusgeeli ja pippurinen partavesi, unohtamatta kolmea eri kasvorasvaa joissa jokaisessa oma vivahteensa? Ehkä on aika ottaa askel taaksepäin. Tuoksujen pyörremyrskyn sijaan voit päättää miltä tuoksut ja hommata kaikki funktionaaliset hoitotuotteet tuoksuttomina.

Esittelyssä pari hienoa tuotetta, Angry Norwegianin no-bullshit DDTS partashampoo. Hajusteeton. Shave Clubin Natural partaöljy. Hajusteeton. Angry Norwegian Exoskeleton beard wax. Yhtä lailla hajusteeton. Parranhoitosetin kun viimeistelee hyvällä puukammalla tai partaharjalla (why not both?) niin miehekäs parranhoitopaketti on koossa.

Shave Club partakampa

Viikon ruokalista kuntoon

DDTS-partashampoolla peset parrastasi viikon ruokalistan tai renkaidenvaihdosta naamaasi löytäneen rasvan ja muun kuonan. Angry Norwegian kehuu kääntäneensä kuuluisan Don’t Drop the Soap palasaippuansa nestemäiseen muotoon. Pari kertaa shampoota käyttäneenä sanon, että parta tulee puhtaaksi ja iho ei kuivu. Parran pesuun ei olekaan mitään syytä käyttää muuta kuin varta vasten tarkoitukseen kehitettyä partashampoota. Suihkun jälkeen viimeistele puhtaat turpajouhesi pitoa antavalla Exoskeleton-vahalla ja kampaa koko komeus kasaan kunnon puisella kammalla.

Mikäs juttu niissä puisissa kammoissa sitten on?

Okei, eli puun hyvät puolet: ei sähköistä ja jos jos se on hiottu kunnolla niin ei revi partakarvaa säkkärälle tai synnytä lisää takkuja. Varta vasten tarkoitukseen suunnitelluissa partakammoissa piikkiväli on hieman suurempi, mikä helpottaa varsinkin pitkän partakasvuston kampaamista. Puukamman piikit eivät myöskään legendan mukaan katkea kovin helpolla. Lisäksi, let’s face it (no pun intended), leukaryijyn kampaaminen on aika mukavaa. Shave Clubin partakampa on pyöreäksi muotoiltu ja piikkien päät on myös pyöristetty. Kampa on juuri oikean kokoinen mukana kuljetettavaksi, niin että sen voi kaivaa taskusta aina, kun tarve sitä vaatii.

Wait, sä kerrot mulle nyt jo hyvän partakamman hyödyistä, mutta mä en edes tiedä miksi alkaisin kammata partaa.

Parran kampaaminen tai harjaaminen, mielellään luonnonharjalla, levittää partatuotteen kauttaaltaan partaan ja ihoon ja aktivoi karvatuppea, edistäen tervettä kasvua. Niin, ja se tuntuu hyvältä.

Shaveclub partaharja
The first rule of Shave Club: tell everyone about Shave Club.

Shave Clubin luonnonkarvainen partakampa tuntuu mukavalta heti ensimmäisestä kerrasta, tällä harjasin koko pään ja tuntui hyvältä. Ensimmäisillä kerroilla harjasta tosin irtoaa hieman harjaksia. Shave Clubin Lasse kertoi käyttäneensä harjaa pitkään, joten testatusti pitäisi kestää käyttöä. Jos mietit harjan ja kamman välillä, omasta kokemuksestani sanoisin, että harja suoristaa karvat paremmin ja levittää öljyn leuan alle tehokkaammin kuin kampa, mutta kampa kulkee paremmin mukana ja on helpompi puhdistaa.

Hajusteeton parranhoito herkälle iholle

Miesblogi Angry Norwegian DDTS and Exoskeleton hajusteettomat partatuotteet

Angry Norwegian Exoskeleton partavahan mieto tuoksu tuo mieleen hunajan ja mehiläisvahan. Partavahan käyttö on minulle uutta, tiedän että sillä pitäisi saada enemmän pitoa, mutta lyhyellä kokemuksellani vahan ja öljyn pito tuntuu varsin samanvertaiselta. Molemmat silottavat partaa hieman, partaöljyä käytän ehkä enemmän ihon ja partakarvan hoitoaineena, vaha taas pysyy parrassa pidempään, joten karvat eivät mene säkkärälle vielä illallakaan. Tosimies hoitaa pesun jälkeen parran öljyllä ja viimeistelee pidon kämmenissä lämmitetyllä vahalla.

Exoskeleton-vahan ainesosaluettelo on lyhyt; mehiläisvaha, lanoliini, jojoba ja glyseryylikaprylaatti. Kaikki ylimääräiset tuoksut on jätetty pois, kaikilla lopuilla ainesosilla on tarkoituksensa. Mehiläisvaha pääraaka-aineena tuo pitoa ja erittäin miedon tuoksun, lanoliini kosteuttaa ja mahdollisesti vähentää sähköistymistä. Kasviöljyistä jalostettava glyseryylikaprylaatti, sekä hajuton ja suosittu jojoba puolestaan pehmentävät kuivaa ihoa.

Shave Clubin hajusteeton Natural partaöljy
Hajusteeton Natural partaöljy on osa Shave Clubin Beard Kit-parranhoitopakettia.

Shave Club Natural Partaöljy on väritöntä ja oikeasti tuoksutonta. Kätevää vaikka viikonlopun päivälliselle lähtiessä, kun haluat maistaa suussasi muutakin kuin partaöljyn neilikan. Shave Clubin partaöljypullon pipetti on tiukinta tekoa, mihin olen törmännyt, joten pisteet sinne. Hajusteettomat tuotteet ovat muutenkin mahtavia, herrasmies kun osaa ottaa huomioon allergikot ja hajuherkät. Bisnestapaamiseen tai vaikkapa suuhygienistille mennessä on hyvä pitää hajusteet minimissä, mutta silti ei ole syytä luopua parran kiiltävyydestä ja viimeistellystä olemuksesta.

Shave Club Finland Lasse
Shave Clubin Lasse hymyilee tiskin takana. Liike sijaitsee Yliopistonkatu 32:ssa Turussa ja verkkokaupan löydät osoitteesta shaveclub.fi.

 

Tuotteet saatu Shave Club Finlandilta.