Äijämäisiä juttuja

Tästä riittää! – makkarakasvisvuoka

Välillä tulee kyseltyä tuttavilta että mitäs tänään kokkaatte, kun mietin itsekin mitä tänään syötäisiin. Vastavuoroisesti joku aina kyselee, että mikä on hyvää ja keksinkö sapuskaa, jonka saisi kaupanhyllyltä helposti mukaan. Joskus voi hifistellä tuoreilla yrteillä, paseeratuilla kastikkeilla ja harvinaisemmilla raaka-aineilla. Keskimäärin kuitenkin nopeasti ja helposti valmistuva, täyttävä äijäruoka on se mitä tekee mieli.

Tämän reseptin taika tulee siitä, että kyseessä on hyvin rehellistä ja helppoa mättöä, pilkkomisen ja paistamisen lisäksi ei juuri vaadi muuta. Suolaisen makkaran ja perunoiden maun taittaa punasipuli, joka on kuullotettu ripauksessa sokeria sekä juurespussin luontaisesti makeat porkkana ja palsternakka. Siispä:

Makkarakasvisvuoka

Ainekset:

~800g lihapitoista makkaraa, juuressuikalepussi, perunasuikalepussi, pari paprikaa, punasipuli.
Muuta: Kylkeen sopii esimerkiksi majoneesi (jos valitsit jotain vähärasvaista makkaraa), raejuusto (jos haluat lisää proteiinia), paistettu kananmuna (jos leikit pyttipannua) sekä tietenkin hyvä olut. Itsellä kokeilussa Olvin American Brown Ale. Koristeeksi voit asetella tuoretta persiljaa.

Makkarakasvisvuoka on juuri niin hyvää kuin valitsemasi makkara, panosta siis laatuun.

Huomaa pari juttua: sipulit ja paprika on syytä jättää reilun kokoisiksi. Paprika kestää hyvin paistamista ja, kuten sipuli, makeutuu pidempään paistaessa. Tähän reseptiin kuitenkin riittää parin minuutin kuullotus ja aktiivinen puuharukkakäsittely.

 

Makkarakasvisvuoan makkarat ruskistetaan

Resepti:

  1. Laita juuressuikaleet ja ranskalaiset pellille ja uuniin, noudata ohjeita noin suurinpiirtein.
  2. Kuullota sipulit ja paprika öljyssä ja pienessä määrässä sokeria, katso ettei sokeri pala.
  3. Siirrä kasvikset tarjoiluvuokaan, paista makkarat
  4. Kumoa makkarat kasvisten kanssa vuokaan, sekoita.

Voinko halutessani skipata juurekset ja korvata ne isommalla satsilla ranskiksia? Vastaus: Et voi. Jos juurekset eivät ole sinulle ennestään viehättävä ainesosa, tämän reseptin jälkeen ne ovat. Trust me. Katso myös muut äijäruokaa-reseptit.

Makkarakasvisvuoan ainekset
Paistetut ainekset vuoassa. Kelpaa jo sellaisenaan, vielä parempaa kun tarjoilee ranskalaisten ja juuressuikaleiden kera.
Makkarakasvisvuoka ja Olvi Brown Ale
Esittelykuntoinen makkarakasvisvuoka-annos, alla juuresranuja ja kyljessä tuopillinen Brown Alea.

 

Muita miesblogin ruokapostauksia resepteistä ravintola-arvosteluihin pääset lukemaan täältä.