Äijämäisiä juttuja

Pop up -ravintola Nila

Pop up ja sesongit ainekset

Pop up -ravintola Nila tarjoilee nyt vuonna 2018 metsän makuja sesongin parhaista raaka-aineista, kyseessä on Turun ammatti-instituutin kolmannen vuoden valmistuvien opiskelijoiden pystyttämä à la carte -ravintola. Heti kärkeen on selvää, että kyseessä on kunnianhimoinen projekti, johon on ottanut osaa iso kasa opiskelijoita ja ammattilaisia. Apuun on otettu ammatti-instituutin opiskelijoita ja työntekijöitä vaatetus- ja tekstiilialalta, painotekniikasta ja Peltolan koulutalolta, joista jokainen on tehnyt oman osansa kokonaisuuteen. Opetusravintola Aninkaisen lisäksi Nilan kumppaneiksi on saatu K-Supermarket Manhattan ja Kotipellon Puutarha, jota myös Smör ja Ludu käyttävät. Itse Nilan jengi koostuu 21 kokista ja 8 tarjoilijasta, mittakaava on siis heti alussa kohdillaan.

Tapahtumaan suunnitellut menuvaihtoehdot ‘Flora‘ ja ‘Fauna‘ ovat risteytys kotimaisia perinteitä ja nykytrendejä. Drinkkilistan ja kattauksen luvataan seurailevan metsäteemaa, joten jotain havuista ja marjaista lienee tulossa. Nilan ensimmäisessä kattauksessa 31.1. klo16 selviää miten nuoret koitoksessaan pärjäävät.

Florassa maistuvat kotimaisuus ja trendikkyys, Faunassa pääsee esille todella vahvasti kotimaisuus ja luonto.

Kävin etukäteen katselemassa valokuvia tulevasta Pop up -ravintolasta Nilan Facebook-sivuilta. Muutamat annokset ovat visuaalisesti huiman näköisiä, joista näkee että uskallusta oman vision luomiseksi on löytynyt, joissain testiannoksissa näkyi vielä kehittämisen varaa. Asenne porukalla näyttää olevan nuorekkaan rento, annokset toki pysyvät kuvissa varsin säännönmukaisina fine dining -kokonaisuuksina. Itse tulen pistämään merkille saadaanko yksittäisistä raaka-aineista tuotua esille niiden parhaat puolet, vai mennäänkö liikaan hifistelyyn.

Nila on löytänyt nimensä mukaisesti puuaiheisen graafisen ulkoasun, joka tulee esille henkilökunnan essuissa. Peltolan koulutalolla on valmistettu teemaan sopivia tarjoiluastioita ravintolan käyttöön. Loppuunvaratun Pop-up Ravintola Nilan avajaispäivä on 31.1. Ravintola Aninkaisen tiloissa sijaitsevan pop upin on määrä sulkea ovensa jo lauantaina 3.2. vain yhdeksän kattauksen jälkeen. Lohduksi niille, jotka tänä vuonna eivät mahdu mukaan: Turun ammatti-instituutin seuraavan vuosikerran opiskelijat luultavimmin avaavat pop up -ravintolan myös ensi vuonna.

Nila on sinulle elämys

Katso seuraavaksi: Nila-kokemus kuvina, postauksesta löytyy ravintolakokemus ja kaikki annokset arvosteltuina.

Tsekkaa myös Miesblogin muut ruokapostaukset.