Äijämäisiä juttuja

Päiväkahvit – miesbloggarin mielipiteet asiasta

Yhteiskunnan hyväksymä yleinen tapa

Tänään ajattelin ottaa aiheeksi sosiaalisesti puhuttavan aiheen, eli päiväkahvit. Asia on toki jokaisen täysi-ikäisen oma asia, mutta mielestäni se on mukava ja rentouttava tapa. Päiväkahvittelu ei haittaa ketään, tarkoituksena on, että siitä tulee jokaiselle osapuolelle mukava mieli. Joskus voidaan vetää pitkän kaavan kautta ja aloittaa pienellä suolaisella ja sitten siirtyä makeampiin juttuihin. Monesti tietenkin kyseessä on lyhyempi keikaus, jossa siirrytään suoraan asiaan. Tapana se saattaa olla Keski-Euroopasta lähtöisin, jossa se saatetaan suorittaa jopa lounastunnin aikana. Ymmärtämykseni mukaan sitä harrastetaan myös Suomessa, päiväkahvitteluksi laskisin siihen kuuluvaksi vielä kaikki aktit välittömästi työpäivän jälkeen.

Päiväkahvit – mutta kenen kanssa?

Asiaan paneutuneiden lobbareiden mukaan päiväkahvit tietenkin ehkäisevät syöpää tai suojelevat vähintään ainakin maksasairauksilta. Nimettöminä pysyvät lähteet hekin myöntävät, että sivuvaikutuksina saattaa olla sydämen sykkeen hetkellistä kiihtymistä. Mielestäni kyseessä on kuitenkin sosiaalinen hetki ja oivallinen tapa rentoutua, päiväkahvit kun eivät ole paikkaan sidottuja, niitä voi harrastaa töissä, julkisilla paikoilla monen muun kanssa tai oman kodin rauhassa. Parasta päiväkahvit ovat tietenkin oikeassa seurassa, parhaiden kavereiden tai muuten tuttujen kanssa. Aiheeseen tutustuneena, en ole löytänyt sen suurempaa normistoa. Parhaan ymmärtämykseni mukaan sitä voivat harrastaa miehet keskenään, naiset keskenään tai miten päin vaan. Olenpa nähnyt sitä harrastettavan oikein isollakin porukalla ja julkisesti.

Joillekin ei riitä edes kerran päivässä

Ilmeisesti vähän varttuneemmat ja varsinkin isovanhempi-ikäiset ovat kovia sitä harrastamaan, jotenkin en tajua miten heillä riittää siihen kuntoa; monesti melkein joka päivä sitä pitäisi saada. Ehkä se on se sosiaalinen aspekti ja yhteisen hetken jakaminen, jotka lisäävät tarmoa. Joillekin ei riitä edes kerran päivässä. Aamulla, päivällä ja illemmallakin pitäisi keritä, tällöin toki riittää suoraan asiaan meneminen, vaikka kiireessä. Enemmän aikaa ja rauhallisuutta jätetään sitten viikonloppuihin ja lomakauteen. Seuraavaan kokosin pari kuvaa ja ehdotusta mukaviin päiväkahvitteluhetkiin.

 

Cafe Qwensel saksanpähkinätorttu
Cafe Qwenselissä sisäpihalla tarjotaan kahvit omasta kahvikannusta ja saksanpähkinätortun päälle saa annoksen kermavaahtoa.

 

Vaniljajäätelöiset päiväkahvit kotona
Klassinen vaniljajäätelö tuoreilla marjoilla toimii takuuvarmasti. Tässä vadelmia, mustikoita ja karhunvatukoita.

 

 

Hyviä kahvihetkiä lukijoilleni!