Äijämäisiä juttuja

Food&Fun Turku 2017 – Ruokalistat ja odotukset

Islannista kantautuva Food&Fun järjestetään Turussa neljättä kertaa, veteraanina odotukset tämän vuoden suoritukseen ovat kovat. Ke 27.9.-01.10. mukava on liuta taitavia kokkeja ja baarimikkoja, jotka piristävät suomalaisten laaturavintoloiden arkea yhdessä rakentamillaan menuilla. Vieraita saapuu kahdeksasta eri maasta.

Ensikertalaiselle Food&Fun on halpa tapa päästä fine diningin makuun, konkarit puolestaan yllättyvät vuosi toisensa jälkeen kokkien mielikuvituksen antimista. Mukana tänä vuonna ovat Pure Hero, Kuori, Gustavo, Sergio’s, Bruukki, Karu Izakaya, Smör, Roster ja Suomalainen Pohja. Menut ovat 4-6 ruokalajin kokonaisuuksia ja hinnaltaan 52€.

Oma valintani on Turkuun rantautunut Roster, jonka toimintaa haluan päästä seuraamaan ja toki myös nauttimaan ruuasta. Menun kolahti heti ensinäkemältä seurueen kesken jaettavasta alkuruuasta aina pääruuan poron ulkofileeseen ja jälkiruokapannacottaan. Kokki Robin Gillin lisäksi Roster saa vieraakseen baarimestari Megan Barnesin Espita Mezcaleriasta. Uskonkin, että tarjolla tulee olemaan mielenkiintoisia meksikolaisvivahteisia mezcaldrinkkejä. Saako tequilasta salonkikelpoisen digestiivin?

food&fun ruokalistat

Menunsa ovat julkaisseet, Rosterin lisäksi, mereneläväpainotteinen Gustavo, niinikään täplärapuineen merihenkinen Sergio’s, Bruukki ankanrinnalla ja ruusunmarjakermalla, Suomalainen Pohja savujugurttilampaalla sekä Smör, joka on mukana täysipainoisella tarjonnalla raakakypsytettyä nautaa, luomukaritsaa, vuohenjuustoa ja tyrniä. Ravintola Kuori kertoo tarjolla olevan aasialaishenkistä ruokailoittelua. Jos taskuista löytyisi lisää rahaa, kävisin vielä ainakin Bruukissa ja Smörissä, sen verran tehokkaasti ruokalistat saivat veden kielelle.

Ravintola Smör edusti muutaman euron maisteluannoksilla Food&Wine festivaaleilla heinäkuussa. Kuvassa luomupossua ja romescoa.

Kynnelle kykenevät jakakaa kokemuksianne Food&Funin ruuista ja viineistä. Itse olen aikaisin liikkeellä, joten täältä päin tulee jatkokertomusta seuraavaksi torstai-illalla. Sillä välin tsekkaa miesblogin ruokapostaukset ja aiemmat kokemukset Food&Funiin osallistuvasta Gustavosta >> Pika-arvostelussa Gustavon lounas @ Ravintola Gustavo.

Food & Fun Turku

Päivitys: tsekkaa kokemukset Rosterin Food&Fun menusta.