Äijämäisiä juttuja

Rosterin menu odotetusti erinomainen – Food&Fun 2017

Rosterin Food&Fun -menu alkuruuasta jälkiruokaan

Luvatusti torstai-ilta tuo jatkoa alkuviikon Food&Fun postaukselle. Roster täytti Food&Fun -odotukset sekä menun, että ilmapiirin puolesta. Avokeittiö on herkkua silmille, pystyn kuvittelemaan itseni drinkille katselemaan ruoanvalmistusta. Ruokailutilasta löytyy persoonallista nykytaidetta ja Rosterin nimikkopääkallo. Kuten odotin, tänään oli tarjolla tequilaisia juomia. Itse silmäilin punaista sour-cocktailia, mutta päädyin Tequila Sunriseen talon karpaloshrubilla.

Alkupalan saimme jakaa pöytäseurueen kesken, tarjolla oli härkätartaria tuoreilla sienillä, punajuurta kahdella tapaa sekä perunarieskaa, kylmäsavuporoa ja crème fraîchea. Tosimies on joskus elämässään syönyt tartaria ja nyt oli minun vuoroni kokeilla ja täytyy sanoa, että kyllä se toimii. Ennakkoluulottomasti kun lähti mukaan niin savustettu luuydin, sienet ja härkätartar olivat elämys. Punajuurilautaselta löytyi kevyesti savustettua jugurttia, siivutettua punajuurta, rapeaa punajuurimurua ja kapriksia. Kolmas alkupala vei voiton simppeliydellään; ranskankerma ja poro olivat yhdessä jo mahtavia ja siihen kylkeen kun sai vähän rieskaa olo oli melkein kuin jänkhällä.

Väliruuaksi tarjoiltiin savusilakkamoussella täytettyjä tuulihattuja ja mornaykastiketta. Hieno kevätsipulisilppu ja cayennepippurihuntu saivat cheddarisen mornaykastikkeen toimimaan kalan kanssa e-rin-o-mai-sen hyvin. Pisteet pehmeälle tuulihatulle. Kaveri seurueestamme totesi, että ymmärtää hyvin miksi tulemme Food&Fun -festivaalille vuosi toisensa jälkeen.

Pääruoka oli kauriin ulkofileetä, kuorineen tarjoiltua maa-artisokkaa ja pikkelöityä päärynää. Tarjoilijan selostus ruokalajista menivät aluksi ohi ja tuijotin vain oudon näköisiä perunoita. Sitten leikkasin yhtä ja huomasin että se on täysin valkoista: “ahaa tämä ei olekaan perunaa”. Hyväkoostumuksinen maa-artisokka oli sopiva lisäke lihalle, myös päärynä yllätti, sillä se sopi kaikkien raaka-aineiden kanssa ja toi niihin jotain lisää.

Pääruuan kanssa otimme suositellun Tirreno 2014 Marchesi Mazzei punaviinin, joka oli kohtalaisen kunnollinen sekoitus, mutta kauriin kanssa olisin toivonut jotain jykevämpää ja hilloisempaa.

Mustaherukanlehti-Panna Cotta, tuoreita kotimaisia marjoja ja mustapippurisablée

Jälkiruuan tullessa aloimme olla sopivan kylläisiä, mutta tilaa oli tietysti vielä makealle. Panna cotta oli selkeästi mustaherukkainen tai mustaherukanlehtinen. Sablée on tuo piirakkataikinan näköinen rapean voinen keksi, joka toi tekstuuria ruokaan. Marjat, varsinkin vadelma raikastivat kokonaisuutta, mutta pensasmustikan sijaan olisi tarvittu oikeita metsämustikoita, jotta annos olisi noussut arvoonsa. Puhtaasti pelkkä panna cotta oli kuitenkin niin hyvää, ettei muuta enää tarvittu aterian kruunuksi.

Tuoreus ja toisiaan komppaavat makuparit olivat hyvin esillä kaikissa annoksissa. Food&Fun onnistui taas tänä vuonna erinomaisella Rosterin kattauksella. Tsekkaa lopuksi miesblogin ruokapostaukset ja muut arvostelut.