Paneminen on parempaa kaverin kanssa eli 12 tärppiä oluenvalmistukseen
Rattoisan panopäivän varmistamiseksi, ota oppia näistä vinkeistä.
- Panopäivään on syytä valmistautua, siihen kannattaa valita kalenterista päivä, tositoimiin kuluu helposti useampi tunti.
- Valitse panosi mieltymyksiesi mukaan. Mieti pidätkö sähäkämmistä tapauksista vai onko se vaalea kuitenkin paras? Mukavinta on, että voit aloittaa mistä tahansa ja jatkaa kokemuksen karttuessa. Kokeile rohkeasti uusia aluevaltauksia!
- Paneminen on hauskinta kaverin kanssa, se onnistuu myös pienessä porukassa, toisinaan kolmekin voi olla liikaa.
- Tekniikan kehittyessä ennen varsinaista panopäivää pienen pikapanon suorittaminen saattaa olla kohdillaan. Tällä varmistetaan, että panopäivän jälkeen homma jatkaa kuplimistaan.
- Joskus hommat eivät lähde luonnostaan käymään, tällöin maltti on valttia. Malta mielesi, tarkista mikä meni vikaan ja korjaa tilanne. Lähtö ei aina ole räjähtävä, mutta lopputulos saa silti hymyn huulille.
- Panemisessa suurin osa ajasta kuluu paikkojen puhtaana pitämiseen. Nauttijaosapuolia tyydyttävän lopputuloksen takaamiseksi välineidesi hygieeninen käyttö on tärkeintä.
- Jotta panopäivänä hommat luistaisivat, tee esivalmistelut huolella. Kun mittasuhteet, lämpötilat ja taivaan tähdet ovat kohdillaan, olet valmis tajunnanräjäyttävään kokemukseen.
- Huolehdi myös omasta nesteytyksestäsi, panemisessa saattaa tulla hiki.
- Paneminen on niin mukavaa, että kokemattomat ystäväsikin saattavat haluta tulla katsomaan!
- Vaikka se saattaa tuntua vaikealta, panosi laadun parantamiseksi muutaman päivän kylmähoito saattaa olla juuri se mitä tarvitaan.
- Yhden panon kanssa puuhailusta pääset nauttimaan yleensä ainakin muutamana päivänä. Huom. nautinto on useimmiten suurin parin viikon odottelun jälkeen.
- Pidä kirjaa panoistasi, kaikki kovimmat panomiehet tekevät niin! Kirjaa ylös ainakin päivämäärät, kaikki panoosi osallistuneet osapuolet, kommentit opeista ja onnistumisista, sekä aikatauluta panosi seuraava vaihe