Äijämäisiä juttuja

Paneminen on parempaa kaverin kanssa eli 12 tärppiä oluenvalmistukseen

Rattoisan panopäivän varmistamiseksi, ota oppia näistä vinkeistä.

 1. Panopäivään on syytä valmistautua, siihen kannattaa valita kalenterista päivä, tositoimiin kuluu helposti useampi tunti.
 2. Valitse panosi mieltymyksiesi mukaan. Mieti pidätkö sähäkämmistä tapauksista vai onko se vaalea kuitenkin paras? Mukavinta on, että voit aloittaa mistä tahansa ja jatkaa kokemuksen karttuessa. Kokeile rohkeasti uusia aluevaltauksia!
 3. Paneminen on hauskinta kaverin kanssa, se onnistuu myös pienessä porukassa, toisinaan kolmekin voi olla liikaa.
 4. Tekniikan kehittyessä ennen varsinaista panopäivää pienen pikapanon suorittaminen saattaa olla kohdillaan. Tällä varmistetaan, että panopäivän jälkeen homma jatkaa kuplimistaan.
 5. Kaupallisia tuotteita saatavilla Alkosta

 6. Joskus hommat eivät lähde luonnostaan käymään, tällöin maltti on valttia. Malta mielesi, tarkista mikä meni vikaan ja korjaa tilanne. Lähtö ei aina ole räjähtävä, mutta lopputulos saa silti hymyn huulille.
 7. Panemisessa suurin osa ajasta kuluu paikkojen puhtaana pitämiseen. Nauttijaosapuolia tyydyttävän lopputuloksen takaamiseksi välineidesi hygieeninen käyttö on tärkeintä.
 8. Jotta panopäivänä hommat luistaisivat, tee esivalmistelut huolella.  Kun mittasuhteet, lämpötilat ja taivaan tähdet ovat kohdillaan, olet valmis tajunnanräjäyttävään kokemukseen.
 9. Huolehdi myös omasta nesteytyksestäsi, panemisessa saattaa tulla hiki.
 10. Paneminen on niin mukavaa, että kokemattomat ystäväsikin saattavat haluta tulla katsomaan!
 11. Vaikka se saattaa tuntua vaikealta, panosi laadun parantamiseksi muutaman päivän kylmähoito saattaa olla juuri se mitä tarvitaan.
 12. Yhden panon kanssa puuhailusta pääset nauttimaan yleensä ainakin muutamana päivänä. Huom. nautinto on useimmiten suurin parin viikon odottelun jälkeen.
 13. Pidä kirjaa panoistasi, kaikki kovimmat panomiehet tekevät niin! Kirjaa ylös ainakin päivämäärät, kaikki panoosi osallistuneet osapuolet, kommentit opeista ja onnistumisista, sekä aikatauluta panosi seuraava vaihe