Äijämäisiä juttuja

Olut

Turku Craft Beer Festival, maaliskuu 2018 – Ensimaistiaiset

Turku Craft Beer Festival, maaliskuu 2018 – Ensimaistiaiset

Kolmen viikon päästä maaliskuussa Turku Food & Wine Festival saa jatkokseen Turku Craft Beer Festival-tapahtuman. Kaksipäiväinen juomafestivaali 9.-10.3.2018 on panostanut vahvasti ruokaan. Ruokatarjonnassa mukana Smör, Muru, Markus Aremon pop up sekä Kuori. Oluiden lisäksi luvassa myös viskiä Teerenpeliltä ja Kyrö Distilleryltä ja siideriä virolaiselta Tori […]

Tästä riittää! – makkarakasvisvuoka

Tästä riittää! – makkarakasvisvuoka

Välillä tulee kyseltyä tuttavilta että mitäs tänään kokkaatte, kun mietin itsekin mitä tänään syötäisiin. Vastavuoroisesti joku aina kyselee, että mikä on hyvää ja keksinkö sapuskaa, jonka saisi kaupanhyllyltä helposti mukaan. Joskus voi hifistellä tuoreilla yrteillä, paseeratuilla kastikkeilla ja harvinaisemmilla raaka-aineilla. Keskimäärin kuitenkin nopeasti ja helposti […]

Paneminen on parempaa kaverin kanssa eli 12 tärppiä oluenvalmistukseen

Paneminen on parempaa kaverin kanssa eli 12 tärppiä oluenvalmistukseen

Rattoisan panopäivän varmistamiseksi, ota oppia näistä vinkeistä. Panopäivään on syytä valmistautua, siihen kannattaa valita kalenterista päivä, tositoimiin kuluu helposti useampi tunti. Valitse panosi mieltymyksiesi mukaan. Mieti pidätkö sähäkämmistä tapauksista vai onko se vaalea kuitenkin paras? Mukavinta on, että voit aloittaa mistä tahansa ja jatkaa kokemuksen […]

Eka pano – näin pääset alkuun

Eka pano – näin pääset alkuun

Tämän artikkelin tarkoitus on ohjeistaa sinua saamaan ensimmäinen panosi alkuun ja opastaa terminologiassa sekä ongelmatilanteissa. Puhumme siis oluesta. Vaikeimpia lajeja ovat korkean alkoholipitoisuuden oluet, sekä tummimmat lajityypit. Näinpä Imperial Stout on varsin haastava ja ei siis paras valinta ensialkajalle. Myöskin lagerin panemisesta suosittelen ohjaamaan sivuun, […]

Radbar Bagel – Paras pubikokkaus ikinä

Radbar Bagel – Paras pubikokkaus ikinä

Kaarinalainen pienpanimo Radbrew on tuonut oluensa myyntiin ruokakauppojen lisäksi Tammikuussa 2016 avaamaansa RadBariin. Radbar itsessään on lempipaikkojani leppoisan asenteen ja tänä vuonna lanseeratun ravintolapolkaisun takia. Annokset, kuten itse ravintola, noudattelevat post-apokalyptista jenkkimeininkiä. Taustalla soi aika lähelle 1950-luvun jenkkiteemaa ja ruokalistalla on päivän yllätystölkkiruoka. Keittiöstä saa […]

Turkulaiset Tampereella – Pyynikin Maistelulaiva

Turkulaiset Tampereella – Pyynikin Maistelulaiva

Terassit ja olutravintolat testissä vol. 1: Pyynikin Maistelulaiva Kaksi turkulaista sankaria lähti valloittamaan Tamperetta, pääpysäkkinään Pyynikin Maistelulaiva. Valikoimasta puuttui näin välipäivänä ruokahuolto, mutta tämä korvattiin riittävällä nesteytyksellä. Lähdöstä kannoimme pöytään tuopilliset Pyynikin American IPAa, joka solahti sekä lasiin että kurkusta alas varsin mukavasti. Seuraavaksi saamme […]

Miesblogi goes Food&Wine

Miesblogi goes Food&Wine

Turku Food&Wine osallistuminen ja esilleasettajien bongaukset – Nyt on hyvää tarjolla Saapuminen ja järjestelyt Turku Food & Wine -festivaaleille saapuminen on yksinkertaista. Saavu jalan, pyörällä, bussilla (linja 1) tai taksilla Forum Marinumin etupihalle Linnankatu 72:een. Kahden kassan ansiosta minimaalisella jonottamisella maksat lasinpesupantin 2€/lasi, sisäänpääsymaksun 15€ […]

Olutmaailma on iso – Lähtökohtia tuleville oluen ystäville

Olutmaailma on iso – Lähtökohtia tuleville oluen ystäville

Mut mä en tykkää oluen mausta! Haluan tässä postauksessa tarjota lähtökohtia tuleville oluen ystäville ja myös uusia tuulahduksia nykyisille harrastajille. Olutmaailma on iso, ja se on niin paljon muuta kuin outoa väljähtänyttä mallasjuomaa. Postauksesta löydät ehdotuksia jos oluen maailma ei ole vielä vienyt sinua mukanaan […]