Äijämäisiä juttuja

Kuntosaliharjoittelu kotona

Lihaskuntoa kotona

Saliharjoitukset onnistuvat myös kotona, jos tarve niin vaatii. Yllättävää kyllä, kotona treenaamista en suosittele jos lähtötilanteessa kunto on huono. Ilman rautaista mielenlujuutta et saa saliharrastusta aloitettua kotona ja riski virheiden tekemiseen on suuri. Kotona myös ulkoinen paine puuttuu ja rauhallinen kotiympäristö ei suoranaisesti motivoi räjähtävään voimaharjoitteluun, varsinkin jos se sipsipussi on lähellä ja telkustakin alkaa salkkarit ihan justiinsa.

Jos peruskuntosi kuitenkin on kohtalaisen hyvä, niin voit korvata osan salitreenistäsi kotitreenillä tai aloittaa liikkeisiin ja tekniikkaan tutustumisen kotona. Tähän tarvitset salitossut, tilaa ympärillesi ja kahvakuulan. Joogamatto ja muutama käsipaino ovat myös hyvä lisä. Linkkaamieni keskivartalo- ja pakaratreenien lisäksi pystypunnerrus ja kahvakuulaheilautus ovat kovia liikkeitä, jotka täydentävät allaolevia ohjelmia. Kuntosaliharjoittelu kotona voi olla hauskaa ja tehokasta, mutta siihen pitää löytyä sopiva tila ja riittävästi häiriötöntä aikaa. Jos jaloissa ei pyöri muksuja juuri nyt ja pystyt löytämään tekemisen maun kotona, niin anna palaa. Seuraavassa kotitreeniin soveltuvat kahvakuulaharjoitteet.

Antti Nurmen keskivartalotreeni kahvakuulalla

Sisu Diariesin voimamies ja defendokouluttaja Antti Nurmen kahvakuulatreenissä keskitytään staattiseen pitoon ja vatsalihasten aktivointiin.

Sanna Laitisen pakaratreeni

Sanna teki Tikikselle tiukan videon, jossa tehdään kyykkyä ja maastavetoa kahvakuulalla. Tämän kun yhdistää edeltävään keskivartaloharjoitukseen niin päivän treeni on valmis.

Jos olet estynyt menemään salille tai muuten hyvin motivoitunut kotikuntoilija niin kokeile esimerkiksi seuraavaa ohjelmaa.

Päivä 1

  • Lämmittele kevyillä kyykyillä ja vartalonkierroilla ennen treenin aloittamista
  • Tee kahvakuulalla sekä keskivartaloharjoitus että pakaratreeni

Päivä 2

  • Keskivartaloharjoitus, varaa tukeva alusta ja hyvin pitävät kengät.
  • Pystypunnerrus kahvakuulalla, 3 sarjaa 5 toistoa molemmille käsille riittää, jos käytät samaa kahvakuulaa kuin muissa harjotteissa.
  • Hauiskääntö käsipainoilla tai kevyellä kahvakuulalla. 3 sarjaa 12 toistoa.

Päivä 3

  • Syviä kyykkyjä lämmittelyyn
  • Pakaratreeni
  • Kahden käden kahvakuulaheilautus. Pidä selkä tiukkana, heilauta jalkojen välistä hartioiden korkeudelle, kädet rentoina. Liike muistuttaa J-kirjainta, ei C:tä.

 

Tsekkaa linkistä lisää miesblogin kuntoiluvinkkejä.

Kuntosaliharjoittelu kotona kahvakuulalla