Äijämäisiä juttuja

Turku Craft Beer Festival – TCBF vinkit lauantaille

TCBF-kokemukset perjantailta

pääalueena toiminut VPK-sali alkaa täyttyä, ylhäältä löytyy lisää tilaa. Kuvan etualalla viinitarjoilua.
Glenlivet viskejä kannattaa lähteä maistelemaan
Muflonin ständi, sekä Ardbegin viskit löytyvät vieretysten.

Kotiolutkisa – Juomatarviketukku Lapon Fermentasaurus-palkinto

Kotiolutkisan palkintona on paineistettava Fermentasaurus-käymisastia, joka käytännössä eliminoi hapettumisongelmat ja mahdollistaa myös hiivan talteenoton.

 

Lappo tarjoaa kaiken tarpeellisen oluen valmistukseen maltaista ja humalista alkaen.

 

New England IPA -kisaan oli saapunut monta kisaajaa.

 

Lapon Jaakko Manni tavattavissa lavalta, myynnissä oli päivityksiä kotipanimoiden kalustoon.

Muru ja pop up Dandelion

Murun juustot

Murun ständiltä löytyi pähkinäisen Pale Ale risoton lisäksi houkutteleva juustopöytä VSOP Goudaa, ranskalaista Brie de Meaux’ta ja hapankirsikkachutneytä. Risotto lienee Murun keittiömestari Turon bravuuri, sesongin mukaan varioiden sillä on kierretty monet messut.

Markus Aremon pop up tarjoilee kasvisruokaa ja Kimito Brewingin panemaa Dandelion vehnäolutta. Dandelion wheat on itsessään ihan menevää kamaa, mutta itse kokeilisin mieluummin jotain erikoisuuksia kuten hyvin tarjolla olleita saisoneita tai vaikka Muflonin Pasha Cream Alea.

Olutständit

Linden Breweryltä maistoin Pi.La-bissen, jota kehuttiin kuivaksi kuin heinäpaali. Saison-oluen väri oli oljenkeltainen ja vaahto luonnonvalkoinen. Maussa oli sitrusta ja ruohoisuutta, belgityyppinen hiiva puskee katkeran mausteisena läpi. Kuivaa joo, mutta ei viihdytä. Jos välttämättä haluaisin korvata viinin tällä oluella niin kaataisin hyvin jäähdytettynä varovasti chardonnay-lasiin, voisin jopa kikkailla jääpalojen kanssa, jotta oluesta saisi menevämpää.

Kalevan Mellow Fellow Milk Stoutissa oli paahteinen jälkimaku ja hyvä väri.

Moose on the Loosen Trial Brown Alen tuoksu oli hurmaava.

Oluessa melkein NEIPAn tasoista utuisuutta, jota komisti mantelinkuorenvärinen vaahto. Aromissa oli lupaus täyden kympin arvoisesta tuotteesta. Tuoksun reilun rouhea pähkinäisyys ei kuitenkaan riittänyt kantamaan olutta huippupisteisiin. Kylmänä tarjoiltuna suutuntuma jäi kuivaksi ja maku itsessään mitäänsanomattomaksi. Jälkimaku Trialissa oli puhdas vaikkakin lyhyt. Lämmetessä maku avautuu, mutta silti kaipaa lisää täyteläisyyttä ja kokonaisvaltaista kermaisuutta.

Top Fuel

Top Fuelin Lab Genius Porter osoittautui kiistattomasti illan ykköseksi tyylipuhtaana suorituksena niin ulkomuodon, suutuntuman kuin maun suhteen. Stout jäi kirjoittajalta vielä maistamatta, sitä sitten seuraavaksi.

 

Vinkit

  • Narikka löytyy alhaalta, VPK:n hyväksi menevän narikkamaksun voi maksaa saamallasi Seamchipillä.
  • Saavu hyvissä ajoin kiertelemään, illan tungoksen lisääntyessä on hyvä jo tietää mistä lempiständit löytyvät ja mitä aikoo vielä maistaa.
  • Tilaa olutta litran kannuun ja mene nauttimaan se yläkerran parvelle seuralaistesi kanssa.
  • Osallistu tastingeihin, tastingien ajaksi pääset muulta mökältä suojaan ja saat pienen hengähdystauon.