Äijämäisiä juttuja

Pika-arvostelussa Gustavon lounas @ Ravintola Gustavo

Ravintola Gustavon tiski
Istuin alas Gustavon lounaalle. Tänään eteeni valikoitui kahdeksan euron annos porkkanakeittoa rakuunalla ja katkaravuilla. Keiton rinnalla myös lankulta tarjoiltu kidesuolakoristeinen vaalea leipä. Ensimmäisen huomion vie höyryävän kuuman keiton vaahtoinen pinta ja heti perään komeuden päälle kaadettu oliiviöljyvana. Itse keitossa maistuu porkkana, muttei ylitsepursuavasti. Kokonaisuus on kohtalaisen kermainen. Keitto on kaadettu rapujen päälle, joten ne löytyvät keitosta pohjalta. Kyseessä on rehellisiä, kunnon kokoisia katkarapuja, jotka oikeasti maistuvat. Ei niitä pakastepitsan päältä löytyviä harmaita tuherruksia. Gustavon lounas onnistui siis varsin hyvin.

Kokonaisuudessaan keitto on tasapainossa, rakuunainen oliiviöljy tuo makua, katkaravut tekstuuria  ja porkkana hyvän värin. Porkkanaisuus tai kermaisuus kumpikaan eivät ota valta-asemaa, vaan pitävät sopuisasti kädestä kiinni. Gustavon lounaalle pääset 10-15 välillä Linnankatu 1:ssä Tuomiokirkkosillan kupeessa.

Gustavon Lounas porkkanakeitto

Porkkanakeiton rinnalle suosittelen pientä lasia valkoviiniä, esim 16cl italialaista St. Michael-Eppan Montiggl 2014 Rieslingiä. Vinkkinä myös, että Gustavo osallistuu Food&Fun festareille, joten 27.9.2017 alkaen muutaman päivän keittiössä häärii Nahuel Pazos.  Jos etsit Turun parhaita paikkoja, tsekkaa seuraavaksi miesblogin pika-arvostelut ravintoloista, baareista ja tapahtumista.