Äijämäisiä juttuja

Ruoka

Turku Craft Beer Festival, maaliskuu 2018 – Ensimaistiaiset

Turku Craft Beer Festival, maaliskuu 2018 – Ensimaistiaiset

Kolmen viikon päästä maaliskuussa Turku Food & Wine Festival saa jatkokseen Turku Craft Beer Festival-tapahtuman. Kaksipäiväinen juomafestivaali 9.-10.3.2018 on panostanut vahvasti ruokaan. Ruokatarjonnassa mukana Smör, Muru, Markus Aremon pop up sekä Kuori. Oluiden lisäksi luvassa myös viskiä Teerenpeliltä ja Kyrö Distilleryltä ja siideriä virolaiselta Tori […]

Nila-kokemus kuvina

Nila-kokemus kuvina

Keskiviikkoiltana kokeilussamme oli pop up -ravintola Nila. Jollet ole vielä lukenut, katso aiempi postaus Pop up -ravintola Nilan taustatarinasta. Kokeilimme molemmat menut, kasvismenu Floran ja lihamenu Faunan. Sisään astuttuamme meitä tervehtii melko kova puheensorina, valkoiset pöytäliinat ja rauhallinen jazz-muiikki, joka asetti hyvin illan tunnelman. Alkudrinkit […]

Pop up -ravintola Nila

Pop up -ravintola Nila

Pop up ja sesongit ainekset Pop up -ravintola Nila tarjoilee nyt vuonna 2018 metsän makuja sesongin parhaista raaka-aineista, kyseessä on Turun ammatti-instituutin kolmannen vuoden valmistuvien opiskelijoiden pystyttämä à la carte -ravintola. Heti kärkeen on selvää, että kyseessä on kunnianhimoinen projekti, johon on ottanut osaa iso kasa […]

Äijien kokkausilta – Keittiömaailma Turku

Äijien kokkausilta – Keittiömaailma Turku

Sain tietää, että Keittiömaailma pitää ‘Äijien kokkausillan’ Kalustekadun myymälässä Turussa, joten sinnehän oli päästävä, varsinkin kun kuulin että oli pihviä luvassa. Illan musiikista vastaamaan oli kutsuttu Hifi Studion kaverit. Keittiömaailmalla on isot tilat Turussa ja lupaavat täyden palvelun keittiöremonttia suunnittelusta asennukseen ja lopputarkastukseen. Keittiöremontia suunnittelevat […]

Tästä riittää! – makkarakasvisvuoka

Tästä riittää! – makkarakasvisvuoka

Välillä tulee kyseltyä tuttavilta että mitäs tänään kokkaatte, kun mietin itsekin mitä tänään syötäisiin. Vastavuoroisesti joku aina kyselee, että mikä on hyvää ja keksinkö sapuskaa, jonka saisi kaupanhyllyltä helposti mukaan. Joskus voi hifistellä tuoreilla yrteillä, paseeratuilla kastikkeilla ja harvinaisemmilla raaka-aineilla. Keskimäärin kuitenkin nopeasti ja helposti […]

Kembuz Cafe vastaa Syksyyn lämpimillä keitoilla

Kembuz Cafe vastaa Syksyyn lämpimillä keitoilla

Tapaan Erkin ja Aretan kiireiden lomassa. Tiskin ja keittiön puolella hääritään täydellä kattauksella. Omistajilla on hetki aikaa istahtaa kanssani. Kolme uutta täysipäiväistä työntekijää helpottaa kiireissä. “Meillä kävi onnea ja saimme Erkin kanssa nopeasti hyvät tyypit rekrytoitua. Kahdestaan emme olisi enää pärjänneet. – Otimme riskin toivoen, […]

Rosterin menu odotetusti erinomainen – Food&Fun 2017

Rosterin menu odotetusti erinomainen – Food&Fun 2017

Rosterin Food&Fun -menu alkuruuasta jälkiruokaan Luvatusti torstai-ilta tuo jatkoa alkuviikon Food&Fun postaukselle. Roster täytti Food&Fun -odotukset sekä menun, että ilmapiirin puolesta. Avokeittiö on herkkua silmille, pystyn kuvittelemaan itseni drinkille katselemaan ruoanvalmistusta. Ruokailutilasta löytyy persoonallista nykytaidetta ja Rosterin nimikkopääkallo. Kuten odotin, tänään oli tarjolla tequilaisia juomia. […]

Food&Fun Turku 2017 – Ruokalistat ja odotukset

Food&Fun Turku 2017 – Ruokalistat ja odotukset

Islannista kantautuva Food&Fun järjestetään Turussa neljättä kertaa, veteraanina odotukset tämän vuoden suoritukseen ovat kovat. Ke 27.9.-01.10. mukava on liuta taitavia kokkeja ja baarimikkoja, jotka piristävät suomalaisten laaturavintoloiden arkea yhdessä rakentamillaan menuilla. Vieraita saapuu kahdeksasta eri maasta. Ensikertalaiselle Food&Fun on halpa tapa päästä fine diningin makuun, […]

Pika-arvostelussa Gustavon lounas @ Ravintola Gustavo

Pika-arvostelussa Gustavon lounas @ Ravintola Gustavo

Istuin alas Gustavon lounaalle. Tänään eteeni valikoitui kahdeksan euron annos porkkanakeittoa rakuunalla ja katkaravuilla. Keiton rinnalla myös lankulta tarjoiltu kidesuolakoristeinen vaalea leipä. Ensimmäisen huomion vie höyryävän kuuman keiton vaahtoinen pinta ja heti perään komeuden päälle kaadettu oliiviöljyvana. Itse keitossa maistuu porkkana, muttei ylitsepursuavasti. Kokonaisuus on […]

Päiväkahvit – miesbloggarin mielipiteet asiasta

Päiväkahvit – miesbloggarin mielipiteet asiasta

Yhteiskunnan hyväksymä yleinen tapa Tänään ajattelin ottaa aiheeksi sosiaalisesti puhuttavan aiheen, eli päiväkahvit. Asia on toki jokaisen täysi-ikäisen oma asia, mutta mielestäni se on mukava ja rentouttava tapa. Päiväkahvittelu ei haittaa ketään, tarkoituksena on, että siitä tulee jokaiselle osapuolelle mukava mieli. Joskus voidaan vetää pitkän […]

Radbar Bagel – Paras pubikokkaus ikinä

Radbar Bagel – Paras pubikokkaus ikinä

Kaarinalainen pienpanimo Radbrew on tuonut oluensa myyntiin ruokakauppojen lisäksi Tammikuussa 2016 avaamaansa RadBariin. Radbar itsessään on lempipaikkojani leppoisan asenteen ja tänä vuonna lanseeratun ravintolapolkaisun takia. Annokset, kuten itse ravintola, noudattelevat post-apokalyptista jenkkimeininkiä. Taustalla soi aika lähelle 1950-luvun jenkkiteemaa ja ruokalistalla on päivän yllätystölkkiruoka. Keittiöstä saa […]

Miesblogi goes Food&Wine

Miesblogi goes Food&Wine

Turku Food&Wine osallistuminen ja esilleasettajien bongaukset – Nyt on hyvää tarjolla Saapuminen ja järjestelyt Turku Food & Wine -festivaaleille saapuminen on yksinkertaista. Saavu jalan, pyörällä, bussilla (linja 1) tai taksilla Forum Marinumin etupihalle Linnankatu 72:een. Kahden kassan ansiosta minimaalisella jonottamisella maksat lasinpesupantin 2€/lasi, sisäänpääsymaksun 15€ […]